La història
La ubicació dels molins paperers venia determinada per la presència de l’aigua, indispensable tant com a font d’energia hidràulica com per al procés de fabricació del paper. A Catalunya, els molins paperers s’implanten molt aviat, i l’Anoia es converteix en la comarca més activa i reconeguda en la producció de paper.
El nom de Molí Blanc prové del fet que les seves façanes estaven decorades amb serigrafia de morter de calç blanca, ressaltant les portalades, finestres i la cornisa de la teulada amb rajoles de fang pintades amb rombes de calç blanca. És fàcil imaginar l’encant d’aquest molí en els seus inicis.
El Molí Blanc Hotel conserva la forma característica dels molins paperers catalans, que els diferencia d’altres construccions: mirador, planta baixa, primer pis i soterrani. L’arquitectura del Molí Blanc respon al tipus de masia senyorial: un edifici aïllat, envoltat de terres, i amb una distribució arquitectònica pensada tant per a les necessitats tècniques de la fabricació de paper com per a la vivenda del propietari.